Sidans innehåll

  Ladda ned vår utställning!

  Utställningen Stilmedveten står under 2016 i Borås och Luleå. Här har dock alla möjlighet att ta del av utställningen i affisch-form. Affischerna följer utställningens upplägg med att följa ett plagg genom hela dess livscykel, från designfasen tills du själv har det hemma i garderoben, tvättar det och kanske tillsist tröttnar. Om du vill använda alla affischerna, sätt gärna upp dem i den här ordningen:

  Ladda ner affischerna genom att klicka på respektive namn ovan.

  Vill du skriva ut skyltarna med vit bakgrund finns de HÄR .

  Vill du använda information från utställningen? HÄR kan du ladda ned texterna från skyltarna. 

  Bli en mer hållbar modekonsument - sex tips

  Exempelbild från projektet.

  Någonstans måste en ju börja! Vi har tagit fram sex enkla tips på hur en blir en mer hållbar modekonsument. De fokuserar främst på att tänka annorlunda kring hur vi konsumerar mode. Måste vi äga allt? Vad gör vi med kläder vi tröttnat på? Hur handlar vi kläder? Vi tror att våra sex tips kan vara ett underlag för diskussioner, kanske som en uppvärmning i början av lektionen. Så varför inte skriva ut tipsen och sätta upp på väggen i klassrummet? 

  Ladda ned tipsen här!

  Magasin: Om att utbilda unga i hållbar textil

  Om att utbilda i hållbar textil

  Vi har tagit fram ett magasin med inspiration, lektionsupplägg, reportage och metoder som allt byggerpå den erfarenhet vi skaffat oss under de år vi arbetat med projektet Stilmedveten. Du kan skriva ut magasinet själv eller beställa tryckta exemplar för 85 kronor stycket. Vid beställning av fler än tio blir det billigare.

  Ladda ner magasinet för utskrift
  Beställ tryckta exemplar av magasinet

  Handbok i schysst modekonsumtion 

  Vi har tagit fram en handbok för hållbar modekonsumtion! Där får du lära dig om hur processen ser ut när ett plagg tillverkas och vad det finns för problem med den. Du får också en massa tips på hur du kan bli en smartare och schysstare klädkonsument, dessutom i fickformat. I handboken finns till exempel en guide för textila märkningar och massa tips på hur du bäst tar hand om de plagg du har!

  Gör så här

  • Ladda ner handboken HÄR.
  • Skriv ut dubbelsidigt, helst på A3
  • Vik som på filmen nedan!