Idag på omskapar lektionen har vi pratat om mat hur vi ska resa och frakta maten. Äta mindre kött och mera grönsaker/frukt. För det är mycket bättre för miljön, ibland bättre för oss människor! Vi intervjua rektor Pär och fritids vakterna Mia och Tony och matpersonalen om mat och resor. Vår rektor åker mycket bil. vi kom fram till att han kan köra kortare väg genom att ta genvägar eller åka buss. Eller så kan han åka med våra fröknar som åker tillsammans. För att hjälpa miljön med maten så kan skolan köpa ekologisk mat. För att barn inte ska slänga mat kan de spara maten de inte orkar i maten till nästa dag. då får man sin egen matlåda.

Vi pratade om hur man kan få folk att semestra hemma. Om kändisar gör vidios och när de visar att de semestrar i Sverige kanske andra vill semestra hemma. De kan föregå med gott exempel.

Vi pratade om att vi slänger en tredjedel av maten. Vi pratade om att ifall man köper tre mjölkpaket så slängs det ett av de.

Med vänliga hälsningar Melvin. A, Hilda, Selma och Karl plus den fantastiska 4 på valboskolan.

 

 

 

 

Här är några av sidorna i Elevmagasinet som eleverna använde under lektionen (psst, klicka på bilderna så öppnas de som PDF):

Uppslag om matens klimatpåverkan från Elevmagasinet

 

 

  Vill du ta del av hela vårt utbildningsmaterial? Du hittar det här!