Hej igen!

Idag har vi pratat om hur man kan äta och resa mer miljövänligt. Till exempel att man ska kolla på matens förpackning, vart den kommer ifrån och vart den är gjord. Sedan har vi också pratat om att det är väldigt viktigt att man äter mer grönsaker och mindre palmolja. Sedan bad vår lärare Andrea oss att berätta för kompisen bredvid oss vad vi åt kvällen innan. Vi besvarade även frågorna:

  • Var kom maten ifrån?
  • Vem har odlat eller fött upp maten?
  • Hur påverkar det jag äter, mig och naturen?

Vi gick också in på ämnet hur man kan resa mer klimatsmart. Man kan ta tåget istället för flyg och gå och cykla mer. Vi fick också se hur mycket avgaser vi släpper ut, vilket är väldigt stora mängder. Vi avslutade lektionen med att kolla på ett avsnitt av programmet Rapport från 2050. Vi längtar att se er igen!

😊 Från Leonie, Alice och Olivia i klass Blanca på Juringe skola!

 

Här är några av sidorna i Elevmagasinet som eleverna använde under lektionen (psst, klicka på bilderna så öppnas de som PDF):

Uppslag om matens klimatpåverkan från Elevmagasinet

 

 

  Vill du ta del av hela vårt utbildningsmaterial? Du hittar det här!