Förra veckan var det uppstart på projektet. Efter att Hillevi presenterat Omskaparna och allt som kommer hända under våren testade vi en namnlek med hjälp av ett garnnystan. 

Alla fick säga sitt namn, ta tag i en bit garn och sen kasta nystanet vidare. Garnnystanet går kors och tvärs och skapar ett mönster. Vi är alla individer men hänger också ihop, vi gör det här tillsammans. Och kolla vad snyggt mönster det blev! Eleverna ville att vi skulle kasta tillbaka nystanet samma väg – det var lite krångligt med till slut var nystanet ihoprullat igen.

 

Efter rasten var Andréa och Ida spårlöst försvunna. Istället välkomnades vi av Miss Weltmeister, en förträfflig person med världsbäst självförtroende. Hon bjöd in till föreställning och inne i rummet satt Fågelkvinnan och väntade på klassen. När alla tagit plats fick vi ta del av en gåtfull föreställning om framtiden. Kan vi fortsätta som vanligt eller är det redan kört?

 

Fågelkvinnan kunde se in i framtiden och Miss Weltmeister kunde se framtiden genom en donut. Framtiden är nämligen klass Blanca på Juringe skola kan man säga.

 

Då föreställningen var slut var det dags för reflektion. Vad hade eleverna hört, känt och sett? Ida skrev ner orden på tavlan.

 

”Roligt men lite läskigt”

”Donuten”

”Roligt”

”Fågelkvinnan såg ett svart hav”

”Plast i havet”

”En strand, men ett stort hav, ljus sol och hela jorden snurrade runt”

”Rädd”

”Roligt”

”Fågelkvinnan hade ett budskap”

 

Ida samlade in orden och andra ljud i loopmaskinen.

 

Tillsammans skapades ett ljudverk live med hjälp av loopmaskinen. 

Lyssna på ett utdrag ur ljudverket här:

 

Tack för en fin dag! Nu kör vi!