När vi hade Omskaparna så målade vi ett stort träd som var en ek. Vi målade på ett jättestort papper. Det skulle inte vara noggrant vi skulle bara få måla hur vi ville. Vi pratade mycket om skogen och hur mycket träd vi hugger ner i regnskogen och i vanliga skogen, det är inte så bra för att då kan djuren inte bo någonstans.

Regnskogen drabbas mycket på grund av att alla hugger ner alla träd och då kan djur inte bo i träden. Det var någon i New York som tog rötter från regnskogen och åkte med dem till New York för att visa vad som händer. Det fanns ett annat museum som man kunde se ett träd som håller på att dö men det finns mosa på trädet som äter upp trädet och visste du att ett träd kan vara dött i 300 år och leva i 300 år.

Sen fick vi måla två bilder var som visa 300 år framåt i tiden i värsta och Bästa fall. Sedan fick vi redovisa våra 2 teckningar och sätta upp dem på varsin sida på trädet.

Vi ska även plantera en ek någonstans i Färgelanda. När vi har planterat vårat träd så kan vi visa våra barn det trädet när vi är vuxna.

Hälsningar Nellie, Eddie, Ellen och alla andra i Fantastiska 4an på

Valboskolan i Färgelanda