EKO-september

Det finns så många fördelar med att välja ekologiska matvaror när du handlar. Med kampanjen EKO-september vill vi att fler ska få veta mer om hur ekologiskt produceras och allt positivt det bidrar till.

Projektet EKO-september är Sveriges bredaste kampanj för ekologiska livsmedel. Med utgångspunkt från vetenskaplig forskning och det ekologiska regelverket lyfter kampanjen sju vinster med ekologiskt: biologisk mångfald, rent vatten, levande jordar, inga naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel, extra god djuromsorg, mat utan onödiga tillsatser och själva certifieringen som gör att ekologisk mat är extra kontrollerad.

Läs mer om vinsterna med eko i våra 10 skäl att välja ekologiskt här. Att välja ekologiskt behöver heller inte vara dyrare, kolla in vår lista med exempel på 12 billiga ekologiska varor här. Inspireras av prisvärda eko-recept av några av våra mest kända kockar och testa dina kunskaper i vårt EKO-quiz.

Just nu planerar vi inför EKO-september 2022 – håll utkik efter spännande eko-fakta i våra sociala kanaler under #ekoseptember

Bakom EKO-september står Organic Sweden, Ekologiska Lantbrukarna, KRAV och Sveriges Konsumenter. Kampanjen finansieras av Jordbruksverket och finns med som en av åtgärderna i Jordbruksverkets ”Åtgärdsplan för att öka produktion, konsumtion och export av ekologiska livsmedel.”