Sveriges Konsumenter logo
  • Vad vi gör
  • Vad du kan göra
    • Bli en smartare konsument
    • Konsumera hållbart
      • Handla giftfritt
      • Skadliga ämnen i tillverkningen
      • Tips: så ger du bort en reparation i julklapp
      • Ät miljövänlig mat
        • 7 vinster med eko
        • Svinnsmarta recept
        • Minska svinnet – gör mat av Halloweenpumpan!
        • 10 skäl att äta ekologiskt
        • 8 sanningar om ekomat
        • Lilla Äta snällt-skolan
        • Eko-quizet: Sant eller falsk om eko
        • Vego-quizet
        • 6 matvaror som fraktas med flyg
        • 10 matvaror som inte innehåller det du tror
        • Välj rätt vin
        • Prisvärda ekorecept
        • Välj rätt kräftor till skivan!
        • Ekologiskt jordbruk
        • Så lagar du maten energismart
        • 7 viktiga ekologiska varor
        • 7 svar om eko-maten
      • Välj schysstare kläder
      • Påverka din bank
      • Märkningsquiz
      • Gröna guider
      • Gör pryltestet
      • Bidra till de globala målen
      • Quiz om hållbarhet
    • Gör din röst hörd i vår konsumentpanel!
    • Tipsa oss
  • Våra projekt
  • Nyheter & press
  • Blogg
  • Om oss
  • Stöd vårt arbete
In English Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Hem
Vad du kan göra
Konsumera hållbart
Miljövänlig mat
Prisvärda ekorecept

Kockarna visar: så lagar du prisvärd ekologisk mat

Vår serie med kockar som visar hur du kan laga mat med ekologiska råvaror – utan att det blir dyrare. De bjuder på prisvärda recept och berättar varför de väljer mycket ekologiskt.

Eko-mat från skolköket

Laga ekologisk och prisvärd mat efter säsong. Låt dig inspireras av Södertälje skolkök. 

Eko-recept från Södertälje skolkök

Fisktisdag med Frida Ronge

En grön skön soppa av prisbelönta fiskkocken Frida Ronge. Alla ingredienser är ekologiska och kostar ändå samma som en genomsnittlig hemlagad svensk måltid.

Persisk middag med Maryresi

Superpopulära matbloggaren Maryam Madaresi bjuder på två traditionella persiska recept, Adas polo och Dolme felfel. Så här lagar du dem ekologiskt - utan att det kostar mer än en genomsnittlig hemlagad måltid.

Streetfood med Jonas Cramby

Krönikören och matkreatören Jonas Cramby ser inte ekologiskt som ett val, utan som något självklart för den som vill leva mer hållbart. Här bjuder han ut oss på Mexikos gator i form av en mustig böngryta och grillande mexikanska majskolvar. Ekologiskt och prisvärt!

Bakverk av Sébastien Boudet

Sébastien menar att prisskillnaden mellan ekologisk och icke-ekologisk mat är liten om man räknar in vad man får på köpet när man köper eko. Allt som serveras i Sébastien Boudets café är ekologiskt. Här är två recept som gärna får bakas med ekologiska ingredienser.

Vegansk helgmeny med Jävligt Gott

En vegansk viltgryta och en pasta arrabiata från populära matbloggen Jävligt Gott. De flesta ingredienser är ekologiska - utan att det kostar mer än en genomsnittlig hemlagad måltid.

Fem dagars ekologisk meny av Tommy Myllymäki

Stjärnkocken Tommy Myllymäki visar hur du kan köpa mycket ekologiskt - och hålla kostnaderna nere - genom att äta mer grönt och mer i säsong.

Kontakt

Tipsa oss
Vi som arbetar här
Till presskontakter

Fler kontaktuppgifter

 

Facebook Instagram X (Twitter) LinkedIn

Besöksadress

Hammarbybacken 27, Stockholm
T-bana: Gullmarsplan

Tel 08-674 43 00
Epost: Klicka här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Postadress

Sveriges Konsumenter
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm 

Nej, vi har inga cookies!
Integritetspolicy
Anpassa webbplatsen