Sveriges Konsumenter är med i flera olika standardiseringsprojekt för att påverka och sätta standarden för framtidens varor och tjänster. Som vår representant deltar du i ett projekt tillsammans med representanter för tillverkare, återförsäljare, myndigheter eller kanske fackförbund. Kort sagt, alla dem som vill vara med och bestämma hur en vara eller tjänst ska se ut.

Ditt uppdrag är att påverka så att konsumentens perspektiv finns med under arbetets gång. Det gör du genom att nätverka, argumentera och förhandla med övriga deltagare.

Du deltar i projekt där det är viktigt att konsumenter får vara med och påverka. Det är troligen också ett område som du har tidigare erfarenhet av eller har stort intresse för. Uppdraget är ideellt, dvs vi kan inte erbjuda någon ersättning för ditt arbete  men vi lovar att det är lärorikt.

I dag är Sveriges Konsumenter med och bidrar till standardiseringen av allt från barnartiklar till sexleksaker. Om du tycker det här uppdraget låter intressant, mejla vår projektledare kristina.von.dolwitz@sverigeskonsumenter.se