EKO-september är en återkommande kampanj för ekologiska livsmedel, såväl mat som dryck. Under 30 dagar fokuserar vi på vinsterna med att välja ekologiskt och KRAV-märkt. Vi är Sveriges Konsumenter, Ekologiska Lantbrukarna, KRAV och Organic Sweden.

För det finns ju så många vinster! På Sveriges Konsumenters hemsida har vi massor av information som vi hoppas att ni vill inspireras av och gärna dela. Om ni hänvisar till oss/EKO-september blir vi förstås jätteglada.

NYHET! När livsmedelspriserna skenar generellt kan det kännas tufft att tänka att man dessutom ska välja så mycket ekologiskt som möjligt. Men faktum är att skillnaden i pris mellan konventionellt odlad mat och ekologiskt odlad mat minskat det senaste halvåret enligt Svenskt ekoindex kvartal 2, som mäter försäljningen av ekologisk mat och dryck i handeln. Anledningarna till det kan du läsa mer om här.

8 inspirationskällor från Sveriges Konsumenter:

1. 12 prisvärda ekologiska matvaror

2. 7 vinster med ekologiskt

3. Ekobonden – en certifierad systemutvecklare!

4. Quiz: Testa dina eko-kunskaper

5. 10 skäl att äta ekologiskt 

6. Sanning eller myt om ekomat 

7. Superkockarnas recept på prisvärd ekomat

8. Lilla Äta-snällt-skolan 

EKO-september är en aktivitet inom Åtgärdsplan Eko som finansieras av Jordbruksverket inom ramen för Sveriges Livsmedelsstrategi.

Vill du komma i kontakt med någon av våra experter? Kontakta vår presskontakt Yasemin Bayramoglu, tel 08-674 43 33, yasemin.bayramoglu@sverigeskonsumenter.se