Arrangörer som sålt biljetter ska betala tillbaka pengar för evenemang som inte gått att genomföra på grund av corona. Det gäller även bokade och förbetalda studentfester och motionslopp. Folkhälsomyndighetens beslut om att förbjuda folksamlingar med fler än 50 personer är inget som gör att konsumenter ska nöja sig med biljetter till ett senare tillfälle om det inte fungerar. Det menar Allmänna Reklamationsnämnden, ARN, i ett nytt vägledande beslut.

Bara om företaget specifikt skrivit i sina avtalsvillkor att de under särskilda omständigheter inte kommer betala hela eller delar av beloppet har rätt vägra återbetalning.

– Det var ett väntat beslut, enligt Maria Wiezell, konsumenträttsexpert på Sveriges Konsumenter, som också tipsar om att i dessa tider läsa vad som står i avtalsvillkoren om just återbetalningsskyldighet före du köper biljetter till olika evenemang.  

Men värt att komma ihåg är att många arrangörer drabbats ekonomiskt av corona och om du vill stötta företaget i fråga så är valet att omboka istället för kräva pengarna tillbaka ett sätt att göra det på.

Läs mer om ARN:s beslut HÄR

Du kan också läsa mer om dina rättigheter i coronatider på Hallå Konsument.