Vi började med en idé om att sammanlänka utbildning i hållbarhetsfrågor med konst och kultur i skolan. Modiga klasser och kulturaktörer kastade sig ut i något som aldrig gjorts förut och på vägen har metod och material finslipats för att nu finnas tillgängligt för alla som vill använda kreativitet för att styra mot en hållbar utveckling. Nu vill vi fira våra framgångar och ställa till med en ordentlig releasefest av våra material. Vi gillar att lära genom att göra – så välkomna till ett event där vi Omskapar tillsammans! 

Eftermiddagen är indelad i fyra pass och du är varmt välkommen att delta i hela eller delar av dagen. Till pass ett och två är elever extra välkomna!

PROGRAM

Kl.13 Välkomna! 
Vi hälsar välkomna tillsammans med liveinslag av en kulturaktör.  

Kl.13:15-14:00 Elevers erfarenheter och workshop med kulturaktör
Ta del av vad elever som gjort Omskaparprojekt säger om sin process. Låt din skolklass testa på en digital Omskaparövning med en kulturaktör.  

*PAUS med underhållning* 

Kl.14:10-15:00 Donutövning och berättarstafett 
Testa på en övning ur lärarhandledningen och lyssna till erfarenheter från lärare och kulturaktörer som genomfört Omskaparprojekt. 

*PAUS med underhållning *

Kl.15:10-15:40 Releasefest och lärdomar 
Omskaparnas projektgrupp sammanfattar lärdomar från metodutvecklingsprocessen. Och vi har releasefest av våra uppdaterade material. 

Kl.15:40-16:00 Eftersnack  
Har du funderingar på hur ett Omskaparprojekt skulle kunna förverkligas i din region? Ta chansen att stanna kvar för ett eftersnack tillsammans med projektgruppen.  

Programmet kommer uppdateras med ytterligare information om workshoparna med kulturaktörer. Anmäl dig här nedan så återkommer vi med slutgiltigt program och länk till eventet via e-post. 

Frågor? Kontakta Elin Sandström på omskaparna@sverigeskonsumenter.se

ANMÄLAN