Om utbildningen:

Utbildningsdag online med Omskaparna – en heldag för kulturaktörer med handledning i våra metoder, värdegrund och inspiration för att planera ditt Omskaparprojekt!

Tisdagen den 1 juni 2021 bjuder vi in till ett nytt tillfälle att gå vår utbildning för kulturaktörer. En kreativ och inspirerande heldag om Omskaparnas metod och material. Vi välkomnar kulturaktörer som är verksamma i hela landet och som vill genomföra framtida Skapande skola-finansierade Omskaparprojekt, där frågor om omställning och hållbarhet bearbetas genom en konstnärlig process.

Omskaparna har under två år tagit fram och testat en metod för hur skolor kan arbeta med hållbarhet som inspiration för Skapande skola-projekt. I ett Omskaparprojekt får elever i åk 4-6 utforska frågor kring hållbarhet tillsammans med sin lärare och sedan i en kreativ process ledd av en kulturaktör med finansiering av Skapande skola-bidraget.

UTBILDNINGEN RIKTAR SIG TILL:

Vi söker professionella kulturaktörer som är grymma på sin konstform och som brinner för frågor om hållbarhet och omställning. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av Skapande skola och behöver vara kvalificerad att genomföra Skapande skola-finansierade projekt där Arbetsförmedlingen Kultur Medias kompetenskrav gäller. Du trivs i rollen att leda barn genom din konstform och du ska ha tidigare erfarenhet av att arbeta med barn i kreativa processer.

>> Läs mer om Skapande skolas definition av professionalitetskravet här: https://www.kulturradet.se/sok-bidrag/vara-bidrag/skapande-skola/ordlista/

Utbildningen är gratis och kommer att ske online.

ANMÄLAN