Ingredienser för 4 portioner:
2 tsk ekologisk rapsolja
1 st ekologisk gul lök
2 st ekologiska vitlöksklyftor
½ ekologisk röd chili
600g frysta ekologiska gröna ärtor (spara några för garnering)
2 st ekologiska grönsaksbuljongtärningar eller 2 msk fond
8 dl vatten, cirka
2 dl Sproud ärtmjölk
½ ekologisk citron
1 tsk salt
Lite vitpeppar
2 dl MSC- och Krav-märkta räkor
2 msk färsk riven pepparrot
Flingsalt
Svartpeppar
Kallpressad rapsolja

Gör så här:
1. Skala och hacka gul lök, vitlök och röd chili. Fräs på låg värme tills löken blivit mjuk.
2. Tillsätt ärtorna, grönsaksbuljong, vatten, ärtmjölk, salt och vitpeppar. Låt koka ihop och smaksätt med färsk pressad citron.
3. Mixa allt med en stavmixer till en grön slät len soppa, smaka av.
4. Häll upp soppan i skålar, toppa med MSC- & Krav-certifierade räkor, några gröna ärtor, färsk riven pepparrot, flingsalt, svartpeppar och lite kallpressad rapsolja. Servera gärna soppan med råggbröd och färsk sallad.

Pris:
29 kr/portion vilket också är priset för en genomsnittlig hemlagad svensk måltid (när receptet skapades 2019). Råvarorna inhandlades på en Coop-butik i Stockholms innerstad.

Frida om ekologiskt och prisvärdhet:
"Jag brukar tänka på att ta lite mindre vikt per portion av fisk- och skaldjursproteinerna för att ha möjlighet att köpa ekologiskt, och istället addera mer vikt av det andra. Ärtor är en otroligt prisvärd svensk råvara - supergod, nyttig, vacker och otroligt billig. Den används för lite tycker jag."

"Genom att välja eko minskar du risken att få i dig onödiga rester av bekämpningsmedel och endast ett fåtal tillsatser är tillåtna och därför blir råvarorna mer naturliga i både form och smak."