Partigrillning

Vad vill riksdagspartierna göra för Sveriges sju miljoner röstande konsumenter om de vinner valet i höst? Välkommen på vår utfrågning "Ta parti för konsumenten!", där vi grillar partierna i frågor som gäller livsmedel, kemikalier, snabblån, fulsälj, elfakturor och integritet på nätet.

Medverkande: Veronica Palm (S), Jessika Vilhelmsson (M), Agneta Börjesson (MP), Ola Johansson (C), Gita Nabavi (FI), Roland Utbult (KD), Nina Lundström (FP), Markus Wiechel (SD) och Marianne Berg (V).

Tid: 1 juli kl. 9.00-10.00. Frukost från 8.30
Lokal: Högskolan, lokal F20, Skeppsbron 24, Visby
Ingen anmälan krävs

Workshop: Ung konsumentmakt

Genom projektet Ingen blåser mig! har vi sett att det finns stora brister i ungas kunskap om konsumenträtt, privatekonomi och möjligheter att påverka. En möjlig orsak kan vara att konsumentkunskap är ett av de ämnen som elever har minst antal undervisningstimmar i under sin skolgång.

Kan vi förvänta oss att unga ska utnyttja sin konsumentmakt om vi inte ger dem tillräckliga förutsättningar att faktiskt veta vilka rättigheter de har? Hur ser politiker och beslutsfattare på ungas framtid som starka och medvetna konsumenter och hur hanterar vi det faktum att vi blir konsumenter i allt fler situationer? Kom och diskutera "ung konsumentmakt"!

Tid: 1 juli kl. 10.30-11.15
Lokal: Högskolan, lokal F20, Skeppsbron 24, Visby
Ingen anmälan krävs

Medverkande: Sara Karlsson (S), Jan Lindholm (MP), Nooshi Dadgostar (V), Anti Avsan (M), Liberala Ungdoms Förbundet

Konsumentmingel för våra medlemmar

Välkommen alla våra medlemmar på ett mingel för att diskutera konsumentfrågor inför valet! Här kan du träffa Sveriges Konsumenters ledning och kansli, chefredaktör och medarbetare på Råd&Rön och representanter från de andra medlemsorganisationerna. Vi delar ut vår valplattform 100 krav för en starkare konsumentpolitik och bjuder på ekologisk dryck med tilltugg.

Tid: 1 juli kl. 11.45-13.00

Lokal: Högskolan, lokal F20, Skeppsbron 24, Visby
Ingen anmälan krävs